Nokian gummistøvler

”Nyd vejret” er det passende slogan bag Nokian gummistøvler. Og her tænkes både på familien, jægeren, storbymennesket eller børnene. Nokian tilbyder både den praktiske gummistøvle og den rigtig flotte modestøvle, der ses på lang afstand. Her følger en række facts omkring firmaet bag og deres gummistøvler.

Historien bag Nokian gummistøvlen

Nokian støvler laves helt oppe nordpå i Finland. I 1898 blev firmaet dannet i den finske by Helsinki, men flyttede snart til en anden by, Nokia. Nokian støvler har haft en omtumlet historie med op- og nedgange i salget, men fra 1990’erne har de satset mere på færre produkter og det har givet pote. Derudover delte de det oprindelige firma op i tre dele, nemlig mobiltelefoner, dæk og så støvler og det viste sig at være en rigtig god idé.

Nokian – den familievenlige gummistøvle

Nokian Gummistøvler

Nokian Gummistøvler

De fleste kender modellen Nokian HAI, der populært kaldes sejlerstøvler. Støvlen er skabt i 1960’erne, men er stadig både billig og populær. Derudover sælger Nokian en højskaftet gummistøvle til herrer, kaldet Kontio, der har været populær siden 1973, hvor den så dagens lys.

Og i dag er modellen Taiga (der minder om Dr. Martens støvler) blevet meget populær.

Hvad koster en Nokian gummistøvle egentlig?

Som sagt er en Nokian støvle ikke særlig dyr. Den populære HAI model koster omkring 450,- kroner for en voksen model, mens den fås til børn for omkring 300,- kroner.

Det særlige ved en Nokian model

En Nokian gummistøvle har hurtigtørrende polyester inderst og er udstyret med ekstra solid hælkappe. Derudover er støvlerne frostsikrede ned til minus 40 grader og de fleste modeller er også udstyret med et eller flere refleksbånd. Og så er de billige.

Ulemper ved et par Nokian gummistøvler

Likeshoes.dk

Der er ingen særlige ulemper ved et par Nokian gummistøvler, men til gengæld er sortimentet ikke særlig stort. Derfor – vil du have noget specielt eller anderledes, så skal du nok også se efter gummistøvler hos andre firmaer, selvom Nokian forsøger sig med et par modeller, der måske vinder indpas i modebilledet.

Vedligeholdelse og tips

Nokian har udviklet et plejemiddel til dine gummistøvler, men ellers anbefales der ikke andet end almindelig vedligeholdelse og rengøring af støvlerne. Husk i øvrigt at skylle børnenes støvler, når de kommer ind fra den mudrede legeplads, men kun udvendigt – på den måde er støvlerne pæne længere.

Køb dine Nokian støvler ude eller hjemme

Du kan finde Nokian gummistøvler overalt og det kan næsten ikke betale sig f.eks. at købe dem i udlandet, med mindre du alligevel er på ferie i Finland og falder over et godt tilbud. Men de fleste danske skobutikker har også Nokian støvler stående på hylderne, i særdeleshed til børn.

De billigste Nokian støvler

300,- danske kroner for et par solide og farverige støvler til ét barn kan næsten ikke gøres meget billigere, men selvfølgelig skal du undersøge, om de er på tilbud et eller andet sted, enten på nettet eller i den lokale skobutik.

Links

Fabrikken, der producerer støvlerne: (hjemmeside på engelsk, russisk eller finsk – her den engelske): www.Nokianfootwear.fi/eng

Dette indlæg blev udgivet i Nokian og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *